O restoranu

Restoran Luka otvorili su braća Šušak 1996. godine na obiteljskom imanju Lučica. Odgojeni na opojnim okusima domaćeg mesa i raštike, umirujućem mirisu majčina kruha i uštipaka, svježini mlaćanice i masla, a nadahnuti jedinstvenim prirodnim ljepotama Hercegovine sažetim na obiteljskom imanju Lučica, rodila se ideja o otvaranju restorana koji bi vjerodostojno prenio i drugima djelić ove posebne kuhinje u originalnom okruženju.

Eugen Šušak sa suprugom Ornelom i svojih pet prekrasnih djevojčica u restoran Luka udiše obiteljsku atmosferu, jednostavnost, a opet vrhunski gurmanski užitak domaće kuhinje. Idejna i prostorna osmišljenost restorana proizašla je iz Eugenove želje da u autohtonom ambijentu uživate u tradicionalnim domaćim delicijama i očuvate kulturu posebnosti njihove pripreme i jedinstvenih okusa. Stoga, Luka s radošću ugošćuje domaće goste, okrjepljuje zalutalog putnika, ali i oduševljava zahtjevno nepce sve česćeg znatiželjnog namjernika.

Ljeti se rashladite na grabovinom obrasloj padini imanja i uživajte u ljetnom povjetarcu, a um odmorite pogledom na bistri kanal koji pronosi studen i širi svježinu rijeke Lištice. Zimi se ogrijte u toploj i mirisnoj unutrašnjosti restorana uz razbuktanu krušnu peć.

Restoran Luka svojom osebujnom kulinarskom ponudom s ponosom doprinosi gastronomskoj slici zapadne Hercegovine. O tome svjedoče smiješci na licima gostiju i prva nagrada na natjecanju u kategoriji autohtonih specijaliteta hercegovačkog kraja 2007. kao i prva nagrada na gastro susretima “Okusi s kamena” 2009. u organizaciji zapadno hercegovačke županije.

Iz bogate ponude koja uključuje pečeno janje i odojak na ražnju, specijalitete ispod sača, miješane mesne i riblje plate, izdvaja se ponuda autohtonih riječnih vrsta. Osim pripreme žaba i jegulja, svježe ulovljeni rakovi i pastrve čuvaju se živi u bistrom jezercu ispred restorana, dok ih ne zapazite i poželite. Na tradicionalan način pripravljaju se prikanci - endemska autohtona vrsta male riječne ribe koja zadivljuje svojom nenametljivom aromom, krepkim okusom i nesumnjivom kvalitetom.

U opuštajućem prirodnom okruženju Luke naći ćete savršeno mjesto za romantični izlazak ili druženje sa starim prijateljima s kojima ćete prepričavati doživljaje iz dobrih starih vremena.

Restoran Luka sa zadovoljstvom će sudjelovati i u organizaciji vaših obiteljskih slavlja: krizma, pričesti, krštenja, svadbi i drugih proslava. Luka će vam s radošću pomoći pri odabiru namirnica i kreaciji jelovnika, kao i organizaciji unutarnjeg i vanjskog prostora, u skladu s vašim zamislima i kapacitetima restorana. Uslužno i susretljivo osoblje strpljivo će odgovarati na vaša pitanja, a vaše želje i potrebe spretno uobličiti u nezaboravan događaj.

Svi u restoranu, i sami zaljubljenici u sport, s posebnim entuzijazmom organiziraju nogometne i boćarske turnire. Razgibajte se na prostranom i održavanom betoniranom nogometnom igralištu ili iskušajte preciznost i mirnoću ruke na terenu za boćanje.

Opustite se i igrajte dokad vas je volja. Oba terena raspolažu rasvjetom, kako se nalet dobrih lopti i u vama naglo probuđeni duh Bobana ili Modrića ne bi morao zaustaviti sa zalazom prvih sunčanih zraka. Neprimjetno uronite u blagu ljetnu noć pod svjetlima reflektora i boćajte u miru.

Šaljite nam svoje fotografije kojima ste ovjekovječili nezaboravne trenutke u restoranu Luka, a nama će biti zadovoljstvo objaviti ih na internetskim stranicama restorana.

Restoran Luka, Uzarići b.b. Široki Brijeg 88 220
Radno vrijeme: 07h - 23h

POBJEDNICI
3. GASTRO SUSRETA
„Okusi s kamena“

U organizaciji Turističke zajednice Zapadnohercegovačke županije u hotelu „Park“ u Širokom Brijegu održani su 3. Gastro susreti pod nazivom „Okusi s kamena“.
Restoran Luka - Diploma